Paprikachips uit de oven

  • 1 portie
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 à 5 aardappelen
  • 1½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven op 200 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier. Rasp of snijd de aardappelen in heel dunne schijfjes (je hoeft ze niet te schillen). Spoel ze vervolgens af met water en dep ze droog op keukenpapier. Leg de schijfjes in een mengkom en meng de chips voorzichtig met alle overige ingrediënten. Leg alle chips verspreid over het bakpapier en bak ze ongeveer 20 minuten. Houd wel goed je oven in de gaten, zorg ervoor dat je chips niet verbranden.

Haal eventueel de chips die klaar zijn reeds uit de oven en laat de andere nog even doorbakken. (Elke oven en aardappel is namelijk verschillend.) Haal de chips uit de oven en laat ze even afkoelen. Werk eventueel af met nog wat zout.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Paprikachips uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

#Happyfood

Laura Joosten

Klinisch psychologe Laura Joosten onderzocht de invloed van eten op het mentale welzijn. In #Happyfood bundelt ze haar bevindingen rond voedingspsychologie, emotie-eten en veel meer. Je krijgt een toegankelijke wetenschappelijk uitleg... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!