Boterkoek

  • 1 boterkoek
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 175 g roomboter
  • 25 g margarine
  • 225 g bloem
  • 125 g witte basterdsuiker zonder klontjes
  • 16 stemgemberbolletjes, in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel melk

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

Snijd de boter en de margarine in kleine stukjes, doe de bloem, de suiker, een snufje zout en de gember erbij en kneed met de hand tot een deeg. Het deeg moet een bal vormen dat van de kom loslaat.

Doe het deeg in een boterkoekbakvorm van 24 cm en druk het deeg goed aan. Het bakblik hoeft niet ingevet te worden, omdat het deeg al genoeg boter bevat. Bestrijk de bovenkant met melk en strijk het deeg mooi glad. Trek met een mes een ruitpatroon op het deeg. Prik met een vork het deeg her en der in om de lucht tijdens het bakken te laten ontsnappen en een fijne structuur te verkrijgen.

Plaats het bakblik op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 30-35 minuten goudbruin.

Extra benodigd

Boterkoekvorm (Ø 24 cm)

Kookboek

Het recept 'Boterkoek' is afkomstig uit het kookboek...

Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen

Joke Boon

Ruim een half miljoen mensen hebben problemen met ruiken en proeven, soms tijdelijk, vaak helaas blijvend... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Boterkoek recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!