Walnoten-en-dadelcake

  • 1 cake
  • 90 min
  • waardering 7
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 110 g zachte boter
  • 75 g fijngesneden dadels
  • 25 g gehakte walnoten
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 middelgrote scharreleieren
  • 125 ml melk

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C (gasovenstand 5) en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Zeef het bakmeel in een grote kom en rol met je vingers de zachte boter erdoor zodat je kruimels krijgt. Voeg dadels, walnoten en basterdsuiker toe en kneed goed door.

Klop de eieren door de melk en roer hier het meelmengsel door, totdat het een geheel is.

Lepel het mengsel in het cakeblik en laat gedurende 75 minuten in het midden van de oven goudbruin worden. De cake is klaar als hij terugveert als je het midden lichtjes aandrukt.

Haal uit de oven en laat afkoelen tot je de cake kunt aanraken. Keer dan om op een rooster en haal het bakpapier van de cake. Laat nu verder afkoelen. Serveer in dikke plakken (liefst met wat ongezouten boter erop).

Extra benodigd

Cakevorm, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Walnoten-en-dadelcake' is afkomstig uit het kookboek...

High tea vintage

Carolyn Caldicott

'High tea vintage' biedt veel inspiratie voor een vintage theepartijtje. Leer hoe je het perfecte kopje thee maakt en al het lekkers dat erbij hoort: scones... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Cake recept tips

Reacties op dit recept

  • SusanHeerlijke cake, zelf nog wat verse gember toegevoegd.

    reageren