Mug cake blauwe bessen-ricotta

  • 1 stuks
  • 5 min
  • waardering 7,8
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1½ eetlepel ricotta
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 5 eetlepels bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels verse blauwe bessen (of 1 eetlepel blauwe bessen uit de diepvries)

Bereiden

Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten.

In een beker: voeg al kloppend achtereenvolgens het ei, de suiker, de vanillesuiker, de ricotta, de citroenrasp, de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toe. Meng de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.

Zet de beker 1 minuut en 40 seconden in de magnetron (800 watt)

Kookboek

Het recept 'Mug cake blauwe bessen-ricotta' is afkomstig uit het kookboek...

Mug cakes

Lene Knudsen

Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke traktatie klaar voor de zoete... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Mug cakes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!