Mug cake zoute karamel

  • 1 stuks
  • 5 min
  • waardering 8
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 1 ei
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 6 eetlepels bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 3 gezouten boterkaramels, in stukjes gesneden

Bereiden

Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten.

In een beker: voeg al kloppend achtereenvolgens het ei, de suiker, de slagroom, het cacaopoeder, de bloem, het bakpoeder, de gesmolten boter en de stukjes gezouten karamel toe.

Zet de beker 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (800 watt).

Tip

Koop gezouten boterkaramels in Frankrijk of op internet. Als vervanging kun je eventueel dulce de leche gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Mug cake zoute karamel' is afkomstig uit het kookboek...

Mug cakes

Lene Knudsen

Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke traktatie klaar voor de zoete... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Mug cakes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!