Mug cake met pistachenoten en witte chocolade

  • 1 stuks
  • 5 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 5 stukjes witte chocolade (25 g)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel pistachepasta (op internet te bestellen)
  • 5 eetlepels bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • voor het hart en de versiering
  • 1 stukje witte chocolade (5 g)
  • een paar in stukjes gehakte pistachenoten

Bereiden

In een beker: laat de boter samen met de chocolade 30-40 seconden in de magnetron (800 watt) smelten. Klop het chocolade-botermengsel om de chocolade glad te maken. Laat de beker enigszins afkoelen.

Voeg onder voortdurend kloppen achtereenvolgens het ei, de suiker, de pistachepasta, de bloem en het bakpoeder toe. Zet de beker 50 seconden in de magnetron (800 watt). Druk het stukje witte chocolade in het midden van de mug cake en zet de beker nog 40 seconden in de magnetron.

Laat de mug cake 1 minuut afkoelen en strooi de stukjes pistachenoot erover.

Kookboek

Het recept 'Mug cake met pistachenoten en witte chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade mug cakes

Sandra Mahut

Chocoladecake is en blijft favoriet! En een eenpersoons-chocoladecakeje direct bakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen 2... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Mug cakes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!