Pompoentaart met chocolade
- 8 personen
- 55 min
- waardering 7,6
- Gebak
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 300 g fruitig pompoenvruchtvlees
- 100 g pure chocolade
- 3 scharreleieren
- beetje tarwegries of fijngehakte amandelen voor het bestuiven
- 180 g speltbloem of volkorenspeltmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- rasp van 1 onbespoten sinaasappel
- 4 eetlepels acaciahoning
- 1 eetlepel Cointreau of Grand Marnier
- 180 g zachte boter
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels fijne rietsuiker
- poedersuiker
Bereiden
Rasp het pompoenvruchtvlees in de keukenmachine of met een rasp fijn (goed uitdrukken). Rasp ook de chocolade fijn. Splits de eieren en klop de eiwitten tot schuim.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet de bodem en de rand van de springvorm in met boter. Bestuif de bodem met tarwegries of fijngehakte amandelen.
Meng het meel, bakpoeder, kaneelpoeder, 1 snuf zeezout, de sinaasappelrasp en chocolade.
Klop de eidooiers, honing en Cointreau luchtig met de garde of handmixer. Roer de boter en pompoen erdoor. Spatel afwisselend het meelmengsel en het eischuim erdoor.
Vul de vorm met het deeg en strijk dat glad. Strooi er pijnboompitten en suiker over.
Zet de vorm op de een na onderste richel in de oven en bak de pompoentaart 30 tot 35 minuten. Controleer of hij gaar is door er met een breipen in te prikken.
Bestuif de nog warme taart met poedersuiker. Laat de pompoentaart een dag rusten voor u hem aansnijdt.
Extra benodigd
Keukenmachine of rasp, springvorm (Ø 26 cm), garde of handmixer
Kookboek
Het recept 'Pompoentaart met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Het gouden pompoenen boek
Erica Bänziger
De pompoen leent zich bij uitstek voor het bereiden van een gezonde en aantrekkelijke dagelijkse maaltijd. De invloed van Zuid-Europa en in veel gevallen het... lees verder
© De Lantaarn