
Preitaart
- 5 personen
- 60 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 5 velletjes brickdeeg
- 20 g gesmolten boter
- 300 g prei, in de lengte en daarna in de breedte gehalveerd
- 50 g boter
- 400 g verse kwark
- 1 eidooier, losgeklopt
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 12 blaadjes salie, fijngeknipt
- 1 koffielepel Espelettepeper (een mild chilipepertje)
- 30 g geroosterde pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Leg een velletje brickdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het in met gesmolten boter. Herhaal dit met de andere velletjes, je stapelt ze dus op elkaar. Beboter het laatste velletje niet. Zet 10 minuten in de oven.
Fruit de prei in een hapjespan in 50 g boter op laag vuur aan elke kant 7 minuten. Verbrokkel de kwark en roer het eigeel, de Parmezaanse kaas, de salie en het pepertje erdoor. Breng op smaak met peper.
Leg dat mengsel op de taartbodem en de prei daar bovenop. Sprenkel de boter eroverheen. Zet de preitaart 20 minuten in de oven. Strooi de pijnboompitjes eroverheen en serveer.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Preitaart' is afkomstig uit het kookboek...

Taartjes
Delphine de Montalier
Er is altijd een reden om een taart te bakken, en anders vind je er tussen de 28 recepten in dit boekje wel eentje. Alle variaties zijn om van te watertanden: warm, koud... lees verder
© Uitgeverij Becht