Naanbrood met ei en currysaus

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,3
  • Lunchgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 518 kcal
  • 20 g eiwit
  • 34 g vet
  • 32 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 voorgebakken gekruide naanbroodjes
  • ½ eetlepel olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½-1 eetlepel milde Indiase currypasta of kerriepoeder
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 hardgekookte eieren, grof gehakt
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • ¼ krop ijsbergsla, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels gedroogde gefruite uitjes (potje)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bak de naanbroodjes in ca. 5-7 minuten af. Verhit intussen de olie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de currypasta erdoor en fruit alles ca. 1 minuut. Laat dit iets afkoelen en roer dan de zure room, mayonaise, eieren en de helft van de koriander erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Snijd de naanbroodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken heel dun met de currysaus. Leg de onderkanten op twee borden en verdeel de slareepjes erover. Schep de rest van de currysaus erover en strooi tot slot de koriander en de gedroogde gefruite uitjes erover. Leg de bovenkanten van de naanbroodjes erop.

Bron

Het recept 'Naanbrood met ei en currysaus' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • MiekeIk heb de mayonaise vervangen door yoghurt en er een groen pepertje in gesneden omdat ik van pittig eten houd. En ik heb de sla weggelaten, want eerlijk gezegd vind ik het een typisch Nederlandse, slechte gewoonte om overal sla bij te willen proppen.

    reageren