Vloerbrood met pastrami en avocado

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 4 eetlepels yogonaise
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
  • ½ komkommer, zonder zaadjes, in kleine blokjes
  • 6 kerstomaatjes, in vieren
  • 100 g waterkers of veldsla
  • 1 rond vloerbrood
  • 250 g pastrami of rookvlees
  • 150 g gesneden geitenkaas

Bereiden

Prak het vruchtvlees van 1 avocado fijn in een diep bord en meng er 2 eetlepels yogonaise, de helft van de uienringetjes, het basilicum en zout en peper naar smaak door. Snijd de andere avocado in blokjes. Schep in een kom de komkommer met de tomaat, de rest van de uienringetjes, 2 eetlepels yogonaise, zout en peper door elkaar. Verwijder de dikke stengeltjes van de waterkers.

Snijd het vloerbrood overlangs in vier lagen. Leg de onderste laag op een schaal en strijk de helft van avocadopuree erover uit. Verdeel de helft van de pastrami en avocadoblokjes en een derde van de waterkers erover. Leg hierop de volgende broodlaag. Strijk het komkommermengsel erover uit en verdeel de geitenkaas en wat waterkers erover. Hierop komt de volgende broodlaag met avocadopuree, pastrami, avocadoblokjes en waterkers. Dek af met de bovenste broodlaag. Snijd dit stapelbrood aan tafel in punten.

Bron

Het recept 'Vloerbrood met pastrami en avocado' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!