Zelfgebakken pitabroodjes

  • 6 stuks
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2½ theelepel gedroogde instant gist
  • 1 eetlepel honing of fijne kristalsuiker
  • 450 g wit broodmeel van durumtarwe, plus extra voor het bestuiven
  • 1½ theelepel zeezout
  • 100 ml warme melk
  • plantaardige olie, voor het invetten

Bereiden

Meet 150 ml lauwwarm water af. Schep 3 eetlepels van het water in een kommetje en roer de gist erdoor om die op te lossen. Roer ook de honing of suiker erdoor.

Zeef het meel en zout in een grote mengkom en roer het gistmengsel erdoor.

Voeg geleidelijk de rest van het water en de melk toe en meng alles met een houten lepel tot er een deeg ontstaat.

Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het 10 minuten, tot het zacht en elastisch is. Maak er een bal van, leg die in een kom, dek hem af met ingevet plasticfolie en laat hem 1 uur of tot hij in volume is verdubbeld rijzen.

Verhit de oven tot 230 °C / gasovenstand 8.

Verdeel het deeg in 6 even grote stukken en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot schijven van 20 cm. Til ze op bakplaten en bak ze 7-9 minuten, of tot ze gerezen en goudbruin zijn.

Deze pitabroodjes zijn warm het lekkerst.

Extra benodigd

Plasticfolie

Opmerking

'Dit (bijna) platbrood is in de hele wereld geliefd. Het zwelt op en zakt dan weer in, waardoor er een holte ontstaat die perfect gevuld kan worden. Het is ook lekker brood om te dippen en het kan worden geroosterd en in salades worden gebruikt.' - Salma Hage

Kookboek

Het recept 'Zelfgebakken pitabroodjes' is afkomstig uit het kookboek...

Mezze

Salma Hage

Salma Hage brengt in 'Mezze' de rijke smaken van het Midden-Oosten samen. Ze legt het principe van de mezze-tafel uit, en geeft recepten voor de heerlijkste salades, groenten, gebak, brood, dips, gevulde lekkernijen, drankjes en zoete gerechtjes... lees verder

© Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!