Frambozen soufflés van Annabel Langbein

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 350 g verse of diepvries frambozen of -bramen
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel maïzena glad geroerd met 1 eetlepel water
  • 3 grote eiwitten, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels pistachenootjes, gehakt (desgewenst)

Bereiden

Meng in een pan de frambozen met de helft van de suiker, 4 eetlepels water, vanille-extract en citroensap en breng alles op middelhoog vuur tegen de kook aan. Roer het maïzenapapje erdoor tot de massa enigszins gebonden is. Laat alles nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken.

Klop in een heel schone kom de eiwitten en de rest van de suiker tot ze dik en glanzend zijn en de suiker helemaal is opgenomen (wrijf wat eiwit tussen je vingers om dit te controleren).

Breng het vruchtenmengsel weer aan de kook. Spatel voorzichtig 175 ml van de vruchtenpuree door het eiwit in een marmerpatroon. Verdeel de resterende puree over zes soufflépotjes en schep het eiwitmengsel erop. Strooi er eventueel de noten over. Als je ze niet direct bakt, zet je de potjes maximaal 4 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de soufflés tot ze net bruin beginnen te worden, 5-6 minuten. Bak ze niet te lang, want dan zullen ze krimpen. Neem de frambozensoufflés uit de oven en serveer ze onmiddellijk.

Extra benodigd

6 soufflépotjes van 125 ml

Persoonlijke noot

'Ik serveer liever geen nagerechten die op het laatste moment klaargemaakt moeten worden. Als het tijd voor het nagerecht is, wil ik het kalm aan doen. Nagerechten die je kunt invriezen of in de oven zet wanneer je aan tafel gaat, zijn dan de oplossing.' - Annabel Langbein

Kookboek

Het recept 'Frambozen soufflés van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Fresh

Annabel Langbein

Wat is er lekkerder dan te kunnen eten wat de natuur je brengt! Annabel Langbein laat in 'Fresh' per seizoen zien wat de toppers van het moment zijn. Ze switcht van... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Reacties op dit recept

  • AidaLekker recept. Lijkt erg op een andere recept met rauwe frambozen van delicious.

    reageren