Lauwwarme salade van gamba's en rucola en kaasschuim

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 400 ml slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 10 g aardappelzetmeel
  • 160 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 16 grote schone gamba's, in de lengte gehalveerd
  • scheutje olie
  • 200 g rucola
  • hazelnootolie

Bereiden

Kook de slagroom en de melk op en bind af met aardappelzetmeel. Voeg de geraspte kaas toe en laat het 10 minuten staan zodat de kaas mooi zacht word (niet laten koken). Maak er met de staafmixer er een mooie gladde saus van, breng op smaak met zout en peper, en doe het in een slagroomapparaat en zet het onder druk met 2 gaspatronen.

Bak de gamba's in wat olie op hoog vuur tot ze mooi glazig zijn en breng ze op smaak met zout en peper. Maak de rucola aan met notenolie en vul vier tumblers (whiskyglazen) met de sla. Leg daar de gamba's op en schuim ze af met de Parmezaanse kaasschuim.

Extra benodigd

Staafmixer, slagroomapparaat, 2 gaspatronen

Bron

Het recept 'Lauwwarme salade van gamba's en rucola en kaasschuim' wordt je aangeboden door chef Peter Lute van restaurant Lute. Beeld: Isaphoto2016 | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Chefkok recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!