Nigella Lawson: cannellinibonen met kip en chorizo

  • 1 persoon
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 scharrelkippenborst of scharrelkipfilet
  • 125 g verse boerenkool, in stukjes gescheurd
  • 1 tot 2 theelepels olijfolie
  • 100 g chorizo, in kleine blokjes
  • 1 blik cannellinibonen (ca. 400 g), uitgelekt
  • (gerookte) milde paprikapoeder

Bereiden

Breng in een pan de bouillon aan de kook, leg het stuk kip erin en laat het op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes koken of tot elk spoortje roze is verdwenen. Controleer of het vlees gaar is door er met de punt van een mes in te prikken.

Kook intussen de stukjes boerenkool ongeveer 5 minuten in kokend water met zout en laat ze uitlekken. Verhit vervolgens de olie in een koekenpan, doe er de gehakte chorizo in, doe er de uitgelekte cannellinibonen bij en laat alles goed warm worden. Roer zo nu en dan. Maak het mengsel smeuïg met een paar eetlepels van de kippenbouillon - of meer, als je het wat soepiger wilt hebben.

Kieper de bonen en chorizo in een ondiepe schaal of op een diep bord, leg er de boerenkool op (sprenkel er een klein beetje extra vierge olijfolie op als je dat wat lijkt), schep met een spatel of visschep de kip uit de bouillon en leg die op de boerenkool. Bestrooi de bleke kippenborst met paprikapoeder en neem even de tijd om dit Spaanse stilleven te bewonderen voordat je er het mes in zet.

Persoonlijke noot

'Ik gebruik graag een borststuk van de kip, zonder vel, maar met bot, maar gewoon kipfilet is ook goed. In plaats van kip kun je heel goed stevige witte vis gebruiken (vervang de kippenbouillon in dat geval door visbouillon) en die hoef je niet langer dan 3 minuten te pocheren.' - Nigella Lawson

Kookboek

Het recept 'Nigella Lawson: cannellinibonen met kip en chorizo' is afkomstig uit het kookboek...

Nigella bijt

Nigella Lawson

Nigella Lawson verstaat niet alleen de kunst om voortreffelijk te koken, maar kan daar ook met verve over schrijven. Haar recepten zijn gevarieerd, van eenvoudig... lees verder

© Uitgeverij Contact

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Nigella Lawson recept tips

Reacties op dit recept

  • dolindaLeuk recept, maar niet echt van dit seizoen lijkt mij, waar kan je verse boerenkool krijgen?

    reageren

  • SybertIn plaats van gekookte boerenkool is het lekker om de boerenkool te wokken met wat ansjovis en olijfolie.

    reageren

  • walterDe combinatie lijkt me prima. Maar ik zou de kip met KOUDE bouillon opzetten. Als je hem in de hete / kokende bouillon doet krijg je een hard stuk kip. Mals wordt hij dan niet meer.

    reageren