Frittata met courgette en harissa

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 kleine courgettes, in dunne plakjes
  • harissa

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop de eieren met een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper en zet het mengsel aan de kant.

Verhit de olijfolie en boter op middelhoog vuur in een ovenvaste koekenpan met een doorsnede van 19 cm of in een gietijzeren ovenschaal. Sauteer de courgette 2 tot 3 minuten.

Voeg het eimengsel toe, laat 3 minuten doorkoken en bak het geheel vervolgens in 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en luchtig.

Serveer het gerecht warm of koud met een beetje harissa.

Kookboek

Het recept 'Frittata met courgette en harissa' is afkomstig uit het kookboek...

Een maand in Marrakesh

Andy Harris

'Een maand in Marrakesh' is een ode aan de geuren en kleuren van Marokko. Ontdek de specerijenwinkels van de medina en de eetkraampjes op het... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Frittata recept tips

Reacties op dit recept

  • MachteldWat is harrisa?

    reageren

  • MachteldLaat maar, ik weet het al. Het is een hete rode saus gebaseerd op pepers en tomaten en kruiden.

    reageren