Pasta frittata met doperwtjes en pancetta

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 8,3
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • extra vergine olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 6 plakjes pancetta, in dunne reepjes
  • 200 g doperwten
  • 4 grote vrije-uitloopeieren
  • 40 g parmezaan, plus extra voor erbij
  • 400 g gekookte pasta
  • de blaadjes van 4 takjes verse munt, fijngehakt
  • het sap van 1 citroen

Bereiden

Verhit 1½ eetlepel olijfolie in een ovenbestendige koekenpan van 26 cm met antiaanbaklaag en laat de uiringen een paar minuten zweten. Bak de pancetta 2 tot 3 minuten met de ui mee. Roer de doperwten er door, giet er 400 ml heet water bij en breng op hoog vuur aan de kook. Laat het mengsel 10 tot 15 minuten koken, of tot het vocht verdampt is, en laat afkoelen.

Verhit de oven tot 200 °C / gasstand 6.

Kluts de eieren in een grote kom en rasp er de parmezaan bij. Voeg een beetje zout en een flinke snuf zwarte peper uit de molen toe, roer goed en hussel er de pasta door. Voeg de munt en het citroensap toe en roer er het erwtenmengsel door.

Verhit 3 eetlepels olie in een ovenbestendige koekenpan van 26 cm met antiaanbaklaag op matig vuur. Giet het mengsel in de pan, bak de frittata ongeveer 5 minuten, of tot de onderkant krokant is, en zet de pan vervolgens nog 5 minuten in de oven tot de bovenkant gestold is. Keer de frittata heel voorzichtig om op een bord, laat hem terug in de pan glijden en zet hem nog 5 minuten terug in de oven, of tot de onderkant krokant is. Serveer met wat extra geraspte parmezaan.

Kookboek

Het recept 'Pasta frittata met doperwtjes en pancetta' is afkomstig uit het kookboek...

Het pastaboek

Gennaro Contaldo

Geef je pastarepertoire een boost met 'Het pastaboek' van Gennaro Contaldo. Het nieuwste deel in Jamies Oliver's Food Tube-serie staat bomvol simpele... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Frittata recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!