Duivels ei (pittige gevulde eieren)

  • 10 stuks
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 5 grote scharreleieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels zeer scherpe mosterd
  • 3 theelepels tabasco
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • 2 eetlepels rode paprika, in zeer kleine blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereiden

Kook de eieren hard en laat ze schrikken onder koud water.

Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de dooiers. Roer deze in een kom met de mayonaise, de mosterd, 2 theelepels tabasco, de bieslook, wat zout en peper tot een gladde massa. Vul de eieren met het mengsel.

Bak de paprikablokjes met 1 theelepel tabasco in de olie en dep ze goed droog. Garneer de eieren tenslotte met de paprikablokjes en bestrooi met paprikapoeder.

Kookboek

Het recept 'Duivels ei (pittige gevulde eieren)' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas boekbox

Myriam & Evelien Tijdink

In het kookboek staan 24 makkelijk te maken gerechten. Van pittig gehakt in filodeeg tot verse dadels met spek en spinazie-fetaflapjes. De variaties zijn eindeloos... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Gevulde eieren recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!