Hartige bonensoufflé met basilicumsaus

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 705 kcal
  • 25 g eiwit
  • 59 g vet
  • 20 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 potjes witte bonen (nettogewicht ca. 360 g)
  • 200 g verse roomkaas met kruiden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 40 g verse basilicum
  • 50 g pijnboompitten of walnoten
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Spoel de witte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Pureer de bonen in de keukenmachine en meng de roomkaas erdoor. Voeg de knoflook, 2 eetlepels olijfolie, de eidooiers en zout en peper naar smaak toe.

Pureer daarna het basilicum met de pijnboompitten in de keukenmachine en voeg de rest van de olie in een dun straaltje toe. Meng de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de basilicumsaus op smaak met zout en peper.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de bonenpuree. Doe de massa over in een ingevette souffléschaal. Laat de soufflé in het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar worden.

Serveer de basilicumsaus er apart bij. Lekker met een tomatensalade met mozzarella.

Extra benodigd

Keukenmachine, souffléschaal

Bron

Het recept 'Hartige bonensoufflé met basilicumsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Gayvoronskaya Yana | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Soufflé recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!