Gourmet recept: pannenkoeken met spek

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • ½ pak pannenkoekenmeel
  • 4 theelepels boter
  • 8 plakjes ontbijtspek

Bereiden

Bereid het pannenkoekenmeel volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Smelt een theelepel boter in een gourmetpannetje en bak een plakje spek uit.

Schenk er een laag beslag over. Keer de pannenkoek voorzichtig als de bovenkant droog is, en bak de andere kant nog 1-2 minuten.

Kookboek

Het recept 'Gourmet recept: pannenkoeken met spek' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Aan tafel

diverse auteurs

Samen fonduen op z'n Zwitsers of Japans, grillen met vlees of juist vegetarisch, Spaans gourmetten... Dit kookboekje geeft allerlei recepten en tips om met... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Gourmet recept tips

Reacties op dit recept

  • WesselHet bakken van plakjes gerookt ontbijtspek levert vaak een overdaad aan zoute smaak op! Mijn voorkeur gaat uit naar gekookt ontbijtspek dat veel minder zout bevat. Probeer het uit!

    reageren

  • J.Pannenkoek beslag met bloem, melk (en evt. beetje bier), beetje zout... etc. is echt wel lekkerder. Zie Basisrecept Pannenkoeken.

    reageren