Gourmet recepten

Zie ook

Gourmet

Gourmet

Niets is zo leuk en eenvoudig als gourmetten tijdens de kerstdagen. Iedereen maakt zijn gerecht naar keuze klaar in de kleine gourmetpannetjes onderaan of op de bakplaat bovenaan. De truc zit hem in een goede voorbereiding. Bij gourmet vallen we al snel terug op een vlees- of visschotel klaargemaakt bij de slager of vishandel. Daar is op zich niets verkeerds mee, maar je kunt natuurlijk ook altijd zelf aan de slag. Met de feestdagen voor de boeg, hoef je het eigenlijk niet ver te zoeken: bedenk een aantal lekkere kerstgerechten die ook op de gourmet te bereiden zijn en maak ze gewoon in een kleinere portie klaar. Houd het wel eenvoudig, zodat je gasten niet te veel moeten koken op een feestavond.

Thema

Wil je origineel uit de hoek komen, dan kun je een volledig Indiase, Italiaanse, Mexicaanse of oosterse Gourmet organiseren. Zorg dan wel dat de ingrediënten mooi op een schaal of in serveerkommen zijn gerangschikt.

Praktische gourmet tips

Eigenlijk heb je bij gourmet geen boter of olie nodig, maar je kunt altijd wat boter of olie toevoegen om de smaak te versterken. Let wel op voor spatten. Gebruik in de pannetjes uitsluitend houten spateltjes die de teflonlaag niet kunnen beschadigen. Zorg ook voor voldoende keukenpapier om vetvlekken op te vangen of tussendoor de bakplaat en de pannetjes schoon te maken. Zorg ook voor een aantal 'vuilnisbakjes' in de vorm van bijvoorbeeld mooie potjes.

[ Bron: 'Fun cooking' ]

[ Beeld: Sara Winter | Shutterstock.com ]