Artisjokken met Parmezaanse kaas uit de oven

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • sap van 1 citroen, gezeefd
  • 8 artisjokken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereiden

Vul een grote kom voor de helft met water en roer er het citroensap door. Verwijder de stelen, de grove buitenblaadjes en het 'hooi' van de artisjokken en leg ze meteen in het aangezuurde water om verkleuring te voorkomen. Week ze 15 minuten, laat ze uitlekken en snijd ze in dunne partjes.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de artisjokken op laag vuur 15 minuten; roer en keer ze af en toe. Verhit intussen de oven tot 190 °C.

Haal de pan van het vuur. Schep de artisjokken in een braadslee, besprenkel ze met de resterende olie, bestrooi ze met de kaas en peterselie en voeg wat zout en peper toe. Zet ze 10 minuten in de oven en dien het gerecht direct op.

Kookboek

Het recept 'Artisjokken met Parmezaanse kaas uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Quick & Easy

diverse auteurs

'De Zilveren Lepel Quick & Easy' bevat meer dan 100 eenvoudige, gemakkelijke en overheerlijke Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te... lees verder

© Unieboek Spectrum

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Artisjokken recept tips

Reacties op dit recept

  • MartenKomt regelrecht uit 'Groenten uit een Italiaanse tuin', ISBN 978-90-488-1288-2. Aleen de foto is gespiegeld.

    reageren