![](/i/recepten/kookboeken/2009/feestrecepten-kitchen-classics/zoete-geroosterde-bieten-500.jpg)
Zoete geroosterde bieten
- 6 personen
- 100 min
- waardering 7,6
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 12 kleine verse rode bieten
- 1½ eetlepel olijfolie
- 20 g boter
- 1½ theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel korianderzaad, licht gekneusd
- ½ theelepel koekkruiden
- 1 teentje knoflook, geperst (eventueel)
- 3-4 theelepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C en bestrijk een ovenschaal met gesmolten boter of olie. Snijd de stengels en bladeren van de bieten (laat ca. 3 cm zitten). Was de bietjes grondig en leg ze in de schaal. Bak ze 1 uur en 15 minuten tot ze zeer zacht zijn. Zet de bieten apart tot ze genoeg zijn afgekoeld om verder te verwerken.
Schil de bieten en snijd de onder- en bovenkant af. Verhit de olie en boter in een koekenpan, voeg de komijn, koriander, koekkruiden en knoflook toe en bak alles 1 minuut op matig vuur. Voeg de suiker en azijn toe en roer 2-3 minuten tot de suiker is opgelost. Voeg de bieten toe, draai het vuur laag en schep de bieten 5 minuten om tot ze rondom met een laagje zijn bedekt. Serveer de bieten warm of op kamertemperatuur.
Kookboek
Het recept 'Zoete geroosterde bieten' is afkomstig uit het kookboek...
![](/i/books/2009/cover-feestrecepten-kl.jpg)
Feestrecepten
diverse auteurs
Van verrukkelijke voorgerechten, zalige braadstukken en eenvoudige salades tot verlokkelijke desserts en lekkernijen uit de oven, 'Feestrecepten' bevat... lees verder
© De Lantaarn