Gado gado van Annabel Langbein

Gado gado van Annabel Langbein
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.5
    obv 2 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vegetarisch
  • Indonesisch

Ingrediënten

  • voor de gado gado
  • 3 kleine, vastkokende aardappelen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • partje groene kool
  • handvol sperziebonen
  • 3 eieren
  • 250 g tofu of tempé
  • olie
  • 1 wortel, in dikke lucifers
  • ¼ komkommer, in dikke lucifers
  • handvol taugé
  • kroepoek
  • voor de pindasaus
  • 125 ml zoute pindakaas met stukjes
  • 2 eetlepels Thaise zoete chilisaus
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel fijn geraspte verse gember

Bereiden

Snijd de aardappelen in partjes en doe ze met 1 theelepel zout, de kurkuma en het gemberpoeder in een pan. Giet er voldoende water bij om ze onder te zetten, kook ze gaar, giet ze af en laat ze uitlekken.

Leg de groene kool en de sperziebonen 1 minuut in een pan kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken en vervolgens uitlekken en afkoelen.

Kook 3 eieren hard, pel ze en snijd ze in de lengte in kwarten.

Snijd de tofu of tempé in reepjes en bak ze goudbruin in een beetje neutrale olie.

Roer voor de pindasaus 125 ml kokend water met de pindakaas in een mengkom tot een glad mengsel. Roer er de Thaise zoete chilisaus, chilivlokken, sojasaus en geraspte gember door.

Leg de aardappelpartjes, groene kool, sperziebonen, eieren, tofu, wortel, komkommer, taugé en kroepoek op een serveerschaal. Zet vlak voor het serveren 250 ml pindasaus in een kommetje midden op de schaal.

Tip

De pindasaus blijft in de koelkast weken goed en kan eventueel met een beetje water verdund worden.

Kookboek

Het recept 'Gado gado van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Simple Pleasures van Annabel Langbein

Simple Pleasures

Wil je eenvoudige en smaakvolle recepten met producten die vers uit de grond komen? Dan is 'Simple Pleasures' jouw ideale kookboek: vol pure gerechten voor de... lees verder

© Van Dishoeck.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken