Gado gado (salade met tahoe, tempeh en pindasaus)

Gado gado (salade met tahoe, tempeh en pindasaus)
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 40
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.5
    obv 2 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch
  • Indonesisch

Ingrediënten

  • 200 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 200 g spitskool, in reepjes gesneden
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 100 g taugeh
  • 100 g tahoe, in blokjes
  • 100 g tempeh, in blokjes
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 1 zakje longtong, gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking
  • 1 zakje kroepoek
  • 150 ml sat├ęsaus
  • 50 g gefruite uitjes

Bereiden

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de boontjes in ca. 6 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de koolreepjes en de broccoli toe. Voeg de taugeh 30 seconden voor het einde van de kooktijd toe, schenk de groenten af en laat ze goed uitlekken.

Verhit de olie in een pan en bak de tahoeblokjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de tempehblokjes bruin en knapperig.

Verdeel de groenten over een groot serveerbord. Strooi de tahoe- en de tempehblokjes erover en verdeel de plakjes ei en blokjes lontong erover. Verkruimel de kroepoek over de gado gado. Verwarm de satésaus en giet de saus ruim over het bord, bestrooi met de gefruite uitjes.

Kookboek

Het recept 'Gado gado (salade met tahoe, tempeh en pindasaus)' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Boekoe Bagoes van Mirjam van der Rijst

Boekoe Bagoes

Deel de liefde voor de Indische keuken en laat je ontroeren door de boeiende verhalen van families met wortels in voormalig Nederlands-Indië. De recepten zijn van... lees verder

© Terra Lannoo.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken