Gevulde courgette met gehakt en Parmezaanse kaas

  • 8 amuses
  • 50 min
  • waardering 8
  • Amuse
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • boter om in te vetten
  • 100 g mager kalfsgehakt
  • 100 g Parmaham, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 kleine tomaat, kleingesneden
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 1 ei
  • 4 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel oregano, fijngehakt
  • olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de courgettes ca. 8 minuten in water met zout. Laat ze uitlekken en snijd ze dan in de lengte doormidden.

Schep met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de courgettes en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Meng het kalfsgehakt met de rest van de ingrediënten, behalve de olie en breng het op smaak met peper en zout.

Vul de uitgeholde courgettes met het vleesmengsel en bestrijk ze met een beetje olie.

Bak de gevulde courgettes ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven en serveer ze warm, elke courgette in 4 stukken gesneden.

Het recept 'Gevulde courgette met gehakt en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek Amuses & appetizers (fun food serie) van Thea Spierings. © Caplan Books

Waardeer dit recept (21 stemmen)

Gevulde courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!