Courgette recepten

Zie ook

Courgette

Courgette

Courgette (Italiaans: 'zucchini') is het verkleinwoord van het Franse 'courge', dat merg betekent. Deze jonge, kleine exemplaren van de langwerpige groene pompoen behoren net als de komkommer en tomaat tot de vruchtgroenten. Net als aubergines hebben courgettes een licht bittere smaak. Courgettes zijn gedurende het gehele jaar verkrijgbaar. Ze moeten bij aankoop een gave schil hebben en stevig aanvoelen. Het kroontje moet er nog aanzitten.

Bewaren en schoonmaken

Bewaar courgettes op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Ze zijn dan ca. een week houdbaar. Was courgettes voor het gebruik, schillen is niet nodig, verwijder wel het kroontje. Snijd de vruchtgroente daarna in plakjes of blokjes. Of halveer de courgette in de lengte en hol hem met een lepel uit zodat hij gevuld kan worden. Reken 250 g per persoon als u de groente kookt. Serveert u de courgettes gevuld, geef dan een halve per persoon. Voor een salade is 125 g per persoon voldoende.

Courgette combinaties

Courgette smaakt lekker gebakken, gekookt, gestoofd, gevuld of als salade bij en met aubergine, tomaat, paprika en ui. Heerlijk bij gegrilleerde vis en geroosterd vlees, zoals een entrecote of een tartaartje.

Courgette grillen

Snijd courgettes als je ze wilt grillen of op de barbecue wilt bereiden in de lengte in plakken van ongeveer ½ cm dik. Bestrijk ze aan weerskanten met olijfolie en rooster ze 1 minuut aan elke zijde op een matig hete grillplaat of barbecue.

[ Bron: 'Margriet kookboek' | redactie ]

[ Beeld: Africa Studio | Shutterstock.com ]