Gevulde paprika met risoni, gestoofde venkel en tomaat
- 4 personen
- 65 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- ½ rode paprika, zonder zaadlijsten en fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 200 g risoni (stevige pastasoort in de vorm van rijstkorrels)
- ½ g saffraandraadjes
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 liter bouillon van 1 bouillonblokje
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 100 g jonge Hollandse kaas, geraspt
- 4 rode paprika's
- 16 zwarte olijven, met pit
- ½ rode paprika, zonder zaadlijsten en in reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 kleine venkelknollen
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes (of 2 sjalotjes, in ringetjes)
- 5 rijpe pomodori, ontveld en in blokjes
- basilicumblaadjes, fijngesneden
Bereiden
Bak in de olijfolie de sjalotjes, de gehakte paprika en de knoflook. Voeg dan het paprikapoeder toe en laat dit even meefruiten. Voeg hierna de risoni, de saffraan, de cayennepeper en de bouillon toe. Kook het geheel totdat de risoni beetgaar is. Giet het af door een fijne zeef. Roer de peterselie en de helft van de kaas erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
Snijd de 4 paprika's vanuit de steel doormidden, verwijder de zaadlijsten, vul ze met het risonimengsel en druk het goed aan. Verdeel over iedere halve paprika de andere helft van de geraspte kaas, 2 olijven en een reepje paprika. Vet een ovenschaal in, leg de paprika's erin en druppel er royaal olijfolie over. Laat dit ca. 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Snijd in de tussentijd het loof van de venkel en bewaar dit voor garnering. Halveer de venkel en snijd hem in dunne repen. Bak in olijfolie de plakjes knoflook licht aan, voeg de venkel toe en laat deze even meebakken. Dan de tomatenblokjes erbij en laat het geheel op middelhoog vuur langzaam gaar worden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verdeel dit venkelstoofpotje over voorverwarmde borden, leg er steeds twee halve paprika's op en serveer ze met wat fijngesneden basilicumblaadjes en venkelloof. Bedruppel het gerecht met de overgebleven olie uit de ovenschaal.
Kookboek
Het recept 'Gevulde paprika met risoni, gestoofde venkel en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
La Vita è Bella
Jolande Burg
Met 'La Vita è Bella' heeft Jolande Burg een groot aantal prachtige gerechten gemaakt, geïnspireerd op een van de populairste keukens ter wereld: La Cucina... lees verder
© Inmerc