Heel gebakken knolselderij en bloemkool

  • 4 personen
  • 120 min
  • waardering 6,3
  • Bijgerecht
  • Scandinavisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 hele knolselderij
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 2-3 eetlepels grof zeezout
  • 1 hele bloemkool

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C / gasovenstand 3.

Was de knolselderij en snijd de onderkant eraf als deze nog modderig is. Laat de schil eraan zitten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg daar de knolselderij op. Giet 50 ml olijfolie erover en wrijf in met zout. Bak 2 uur in de oven; afhankelijk van de grootte moet hij soms wat langer bakken. Controleer of hij gaar is door er een satéstokje in te prikken, hij moet in het midden zacht zijn.

Was de bloemkool en verwijder het grootste deel van de bladeren, maar laat er een paar zitten. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Giet 50 ml olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Bak 2 uur, terwijl je er af en toe wat van de olijfolie overheen schept.

Extra benodigd

Bakpapier

Opmerking

'Dit gerecht is smakelijk, gemakkelijk te maken en ziet er prachtig uit. Mensen zijn altijd verrast over hoe smaakvol de groenten zijn. Veel groenten worden nog veel lekkerder als je ze langzaam en in één geheel laat garen.' - Trine Hahnemann

Kookboek

Het recept 'Heel gebakken knolselderij en bloemkool' is afkomstig uit het kookboek...

Scandinavisch Comfort Food

Trine Hahnemann

De Deense kok en schrijfster Trine Hahnemann laat je zien hoe je met veelal biologische seizoensproducten heerlijke Scandinavische gerechten... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Columbus Leth

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Knolselderij recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!