Koolraap stamppot met andijvie en champignons

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 750 g koolraap, in blokjes
  • 750 g aardappelen, in stukken
  • 150 g magere gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 1 eetlepel boter
  • 100 ml melk
  • 400 g andijvie, in dunne reepjes
  • nootmuskaat

Bereiden

Kook de aardappelen met de koolraap in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar.

Bak de spekblokjes uit. Fruit de ui en champignons ca. 5 minuten met de spekblokjes mee.

Giet de aardappelen met koolraap af en stamp ze fijn. Roer de boter en wat melk erdoor tot er een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot. Voeg peper en nootmuskaat toe.

Het recept 'Koolraap stamppot met andijvie en champignons' is afkomstig uit het kookboek Stamppot van diverse auteurs. © De Lantaarn

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Koolraap recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!