Koolraap met ui en salie

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 8,8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • ongeveer 500 g koolraap, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 grote ui, gesneden
  • ongeveer 12 blaadjes salie, fijngesneden

Bereiden

Verhit de boter in een brede pan op middelhoog vuur. Doe de koolraap, ui, de helft van de salie en wat zout en peper erin en roer goed. Als de groenten beginnen te fruiten, doe je het deksel op de pan en zet je het vuur wat lager.

Bak zo 40-45 minuten, tot de koolraap gaar is en de ui zoet is en gekaramelliseerd.

Roer er de resterende salie door, proef en voeg extra zout en peper toe als dat nodig is. Dien op.

Kookboek

Het recept 'Koolraap met ui en salie' is afkomstig uit het kookboek...

Veg!

Hugh Fearnley-Whittingstall

'Veg!' neemt je mee naar de smaakvolle wereld van eten zonder vis of vlees. Niet alleen voor de vegetariër is dit een boek vol inspiratie, maar voor iedereen... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Koolraap recept tips

Reacties op dit recept

  • IrmaIets royaler geweest met de salie. En een combi gemaakt met couscous. Was erg lekker!

    reageren