Soep met koolraap en rijst

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 300 g koolraap, in runne reepjes
  • 200 g rijst

Bereiden

Verhit de boter in een braadpan en stoof de reepjes koolraap op laag vuur gaar. Voeg na een paar minuten ook de rijst toe en bak even mee.

Schenk er dan 1½ liter warm water bij. Roer de soep goed door. Voeg een snufje zout toe en laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen. Blijf goed roeren.

Bestrooi de soep vlak voor het serveren met versgemalen zwarte peper.

Kookboek

Het recept 'Soep met koolraap en rijst' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote Italiaanse kookboek

diverse auteurs

Carpaccio, salade caprese, pasta, lasagne, tiramisu, panna cotta, cantuccini... de Italiaanse keuken verveelt nooit! In 'Het grote Italiaanse kookboek' vind je... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Koolraap recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!