Aardpeer in de schil gegrild

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 600 g aardpeer
  • Maldon zeezout
  • mayonaise

Bereiden

Was de aardperen, droog ze af en snijd ze in de lengte doormidden.

Gril de aardperen op de barbecue (200 °C, indirect vuur) eerst 10 minuten op de ongeschilde kant en daarna nog 5 minuten op de snijkant. Controleer de garing met een satéprikker (denk aan de hardheid van een gekookte aardappel) en breng op smaak met wat zout.

Tip

'Ik vind deze aardpeer vergelijkbaar met frietjes, dus wat mij betreft gewoon serveren met verse mayonaise.' - Julius Jaspers

Opmerking

'Aardpeer, topinamboer of Jerusalem artichoke, en de laatste naam krijgt hij omdat hij zo naar artisjok smaakt. Op het oog niet de grootste knapperd maar wel een van de lekkerste. Je kunt ze schillen maar dat is best een werkje, voor op de barbecue zou ik ze alleen goed wassen en licht schrobben onder een lopende kraan. Mocht je ze toch willen schillen dan kan ik je melden dat de gefrituurde schillen een delicatesse zijn (schillen laten drogen, frituren op 180 °C tot ze mooi bruin zijn en direct na het frituren zouten).' - Julius Jaspers

Kookboek

Het recept 'Aardpeer in de schil gegrild' is afkomstig uit het kookboek...

Masterclass Groente op de BBQ

Julius Jaspers

In 'Masterclass Groente op de BBQ' laat Julius Jaspers met meer dan 35 groentesoorten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt tijdens het barbecueën, ook als je geen vlees of vis wilt eten. Dit keer geeft Julius zijn groene klassiekers prijs... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer groenten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!