Tjap tjoy van Nam Kee

  • 8 personen
  • 20 min
  • waardering 8,1
  • Bijgerecht
  • Chinees
  • Vis

Ingrediënten

  • 30 Chinese gedroogde champignons
  • 2 winterwortels, geschrapt en in plakken
  • 2 rode paprika's, in repen
  • 400 g peultjes, schoongemaakt
  • 200 ml olie om te frituren
  • 2 blokken tahoe (ca. 800 g), in plakken van 1 cm dik
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes
  • 400 g taugé
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 4 eetlepels oestersaus
  • mespunt gemalen witte peper
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel

Bereiden

Week de champignons 20-30 minuten in heet water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Spoel de champignons goed schoon.

Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook de wortel, paprika en peultjes 2 minuten. Giet de groenten af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.

Verhit de olie om te frituren in een wok. Dep de plakken tahoe droog met keukenpapier en frituur ze in porties in de hete olie. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Schenk de olie op 2 eetlepels na uit de wok en fruit de ui en gember 30 seconden. Voeg de gekookte groenten, taugé, tahoe, sesamolie, oestersaus en witte peper toe en roerbak alles 3 minuten.

Meng in een kommetje het aardappelzetmeel met 2 eetlepels water. Roer dit mengsel door de ingrediënten in de wok tot de saus iets is gebonden. Breng de tjap tjoy op smaak met zout.

Tip

Voor de authentieke Chinese smaak moeten er echt Chinese gedroogde champignons in. Die kun je bij Aziatische winkels in grote zakken kopen.

Kookboek

Het recept 'Tjap tjoy van Nam Kee' is afkomstig uit het kookboek...

Nieuwe hoge hakken in de keuken

Petra de Hamer & Tal Maes

In 'Nieuwe hoge hakken in de keuken' vind je passievolle diners, hartverwarmende gerechten uit andere landen, gezonde toetjes, snelle salades, gerechten voor... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (56 stemmen)

Meer groenten recept tips

Reacties op dit recept

  • AngeliqueWeet iemand ook het recept van de bami van Nam Kee?

    reageren

  • willekeIn dit gerecht staat oestersaus vermeld, dat is niet bepaald vegetarisch? Is daar een andere oplossing voor?

    reageren

  • GerardEr bestaat een vegetarische "oestersaus". Kijk eens bij een natuurwinkel.

    reageren

  • LianeGewoon te halen bij de toko! En hij is heerlijk, ook om groenten etc gewoon in te roerbakken.

    reageren

  • MayaOok staat dit recept Tjaptjoi in het kookboek van Nam Kee!

    reageren

  • georgetteAls je de oesters weg haalt is het geen oestersaus meer, dus vegetarisch bestaat niet.

    reageren

  • JoskaHet gebruik van oestersaus is nogal smaakbepalend voor tjap tjoy. Niet rommelen met een zogenaamde 'vegetarische oestersaus', maar in dit geval gewoon goed het recept volgen. Levert een prima tjap tjoy, jammie jammie!

    reageren

  • JoskaTop recept, al meerdere keren deze tjap tjoy gemaakt en het blijft lekker.

    reageren

  • JoanLekker, iets meer op smaak gebracht met sojasaus, vissaus.

    reageren

  • FrankIn plaats van Chinese champignons kun je ook oesterzwammen gebruiken. Zelf voeg ik ook kurkuma toe, 1 eetlepel voor 8 personen.

    reageren

  • JoopWat moet er verder met de champignons gebeuren? Staat niet in het recept. En ik had ook geen vocht na het roerbakken over wat ik zou kunnen binden met de maizena of aardappelmeel... Had dat te maken met de toevoeging van de paddenstoelen of zo?

    reageren