Pulled oesterzwam in sojasaus

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Japans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g oesterzwammen (of koningsboleet of portobello)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 ml ketjap manis
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1½ eetlepel srirachasaus
  • 2 theelepels mirin
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel maïzena + 2 tl water
  • 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd, ter garnering
  • gestoomde broodjes of witte rijst en komkommersalade, om erbij te serveren

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Trek de oesterzwam uit elkaar in dikke sliertjes. Verdeel over de bakplaat met de olie en ½ theelepel zout. Bak 20 minuten.

Verwarm voor de saus de ketjap, sojasaus, srirachasaus, mirin, limoensap en bruine suiker in een wok. Maak een papje van de maïzena en het water. Voeg toe en laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost en de saus bindt.

Voeg de geroosterde oesterzwam bij de saus. Garneer met sesamzaadjes. Lekker op een gestoomd broodje, of bij witte rijst met een komkommersalade on the side.

Extra benodigd

Bakpapier

Opmerking

'Paddenstoelen zijn uitermate geschikt om te 'pullen' en kun je vrijwel altijd inzetten als vegan vervanger in 'pulled huppeldepup'-recepten. Het vaakst kom je de koningsboleet tegen, maar de oesterzwam is wat makkelijker verkrijgbaar en werkt ook uitstekend. En mocht je nu alleen portobello kunnen vinden: kan ook gewoon.' - Milou van der Will

Kookboek

Het recept 'Pulled oesterzwam in sojasaus' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan East

Milou van der Will

Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: 'Vegan East' biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van nasi goreng vegan style tot en met homemade... lees verder

© Good Cook. Beeld: Milou van der Will

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer groenten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!