Sambal goreng paksoi

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal brandal
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 2 stuks Shanghai paksoi, gewassen, over de lengte in kwarten gesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst

Bereiden

Verhit de olie in een wok. Fruit de ui met een snuf zout. Voeg sambal oelek en sambal brandal toe aan de wok, gevolgd door de ketjap. Roer door. Voeg de paksoi toe. Gebruik een tang om de groenten voortdurend in beweging te houden. Voeg ½ glaasje water toe. Zorg dat de paksoi overal bedekt wordt met de pittige saus. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en wok nog 1 minuut.

Serveer direct, bijvoorbeeld met nasi goreng.

Tip

'Dit is mijn go-to als ik echt bijna niks meer in huis heb, tijd tekort kom, maar geen zin heb in een boterham pindakaas. Simpeler kan niet. Goed om te weten: de paksoi is niet alleen mijn lievelings, maar ook willekeurig gekozen. Je kunt hier ongeveer alle soorten groenten gebruiken om snel een smakelijk bijgerecht op tafel te toveren. Boontjes, spinazie, geblancheerde broccoli, restje boerenkool (yes!), ga zo maar door.' - Milou van der Will

Kookboek

Het recept 'Sambal goreng paksoi' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan East

Milou van der Will

Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: 'Vegan East' biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van nasi goreng vegan style tot en met homemade... lees verder

© Good Cook. Beeld: Milou van der Will

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Paksoi recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!