Schorseneren met Hollandse garnaaltjes

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 800 g schorseneren
  • 250 g ricotta
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel bieslook, kleingesneden
  • 2 eetlepels peterselie, kleingesneden
  • 100 g gepelde Hollandse garnaaltjes

Bereiden

Zet een grote pan met koud water klaar en pers er een hele citroen boven uit. Schil de schorseneren met een dunschiller. Leg de geschilde exemplaren in de pan met citroenwater om verkleuring te voorkomen. Giet na het schillen het citroenwater weg en kook de schorseneren in schoon water in 10 minuten gaar. Giet af.

Breng de ricotta op smaak met citroensap, bieslook en peper en zout.

Serveer de schorseneren op een bord en lepel er het ricottamengsel over. Strooi de peterselie en de garnaaltjes eroverheen.

Kookboek

Het recept 'Schorseneren met Hollandse garnaaltjes' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker lokaal

Jobien Groen

Haal op de fiets je verse ingrediënten bij de buurtboer en maak er de heerlijkste gerechten mee - dat is 'Lekker Lokaal'. Meer dan 40 recepten, 38 boeren... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Schorseneren recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!