Sperziebonen met tomaat en ui

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote witte ui, in blokjes van 1 cm
  • 300 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 2-3 rijpe trostomaten, in ongelijke blokjes van 1-2 cm

Bereiden

Verhit in een grote pan de olijfolie op matig-hoog vuur. Voeg de ui en sperziebonen toe, wanneer de olie heet is. Laat deze 5 minuten bakken en doe dan de tomaten erbij. Breng op smaak met zout en peper. Laat nog 15 minuten verder bakken totdat de boontjes zacht zijn.

Kookboek

Het recept 'Sperziebonen met tomaat en ui' is afkomstig uit het kookboek...

Vegetalia

Luna Trapani

De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani laat in 'Vegetalia' zien dat vegan koken heel goed aansluit op de Italiaanse keuken. In dit boek serveert ze 100 nieuwe recepten die allemaal makkelijk te maken zijn. Haar inspiratie heeft Luna opgedaan in alle... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Sperziebonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!