Spinazie omelet

Spinazie omelet
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 8.1
    obv 13 waarderingen
  • Hapje
  • Vegetarisch
  • Spaans

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 20 g pijnboompitten
  • olijfolie
  • 500 g verse spinazie
  • 4 eieren
  • 100 ml room

Bereiden

Fruit de knoflook en de pijnboompitten in een grote koekenpan in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe. Fruit deze nog 2 minuten mee. Klop de eieren los met de room en wat zout en peper. Roer de spinazie door het eimengsel.

Bak de omelet, zonder te roeren, in een beetje olie in een koekenpan op zacht vuur. Draai de omelet met behulp van een bord om als hij begint te stollen. Bak de spinazie omelet niet te lang: hij moet vanbinnen nog een beetje smeuïg blijven.

Het recept 'Spinazie omelet' is afkomstig uit het kookboek Tapas (fun food serie) van .

© Caplan Books.

reacties op dit recept

  • Karien Lekker recept, snel klaar en zelfs de kinderen zijn er dol op! Ook lekker met aardappelblokjes en ham erin, met volkoren stokbrood en tomatensalade als lunch. Voor een magere variant gebruik je geen of light room.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Lekker makkelijk

    Lekker makkelijk

    Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan... bekijk 'Lekker makkelijk'

  • Kookboek Kom & Vork

    Kom & Vork

    Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch... bekijk 'Kom & Vork'

  • Kookboek Soep

    Soep

    In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep... bekijk 'Soep'

bekijk alle kookboeken