Roergebakken tuinbonen met aardappelpuree

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 g gerookt spek, in reepjes
  • 1 grote zoete ui, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 600 g (diepvries) tuinbonen
  • 100 ml groentebouillon (van bouillonblokje)
  • 500 g aardappelpuree

Bereiden

Verhit de olie in een wok. Voeg de spekreepjes toe en bak deze op hoog vuur krokant uit. Neem de spekjes uit de wok.

Bak in het achtergebleven vet de ui en paprika op matig vuur, tot de ui glazig is. Doe de tuinbonen en de bouillon erbij en laat 6 minuten sudderen tot de bonen gaar zijn.

Schep de spekreepjes erdoor en verwarm nog 1 minuut. Serveer de tuinbonenschotel met de aardappelpuree.

Kookboek

Het recept 'Roergebakken tuinbonen met aardappelpuree' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Gemak

diverse auteurs

Soms wil je niet veel moeite doen, maar toch lekker en voedzaam eten. Pak de wok, kijk of je nog handige kant-en-klaar producten in huis hebt en kook een grote... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Tuinbonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!