Salade van verse tuinbonen

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ingelegde citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bosje koriander, fijngeknipt
  • 1 kg verse tuinbonen (of 500 g tuinbonen uit de diepvries)
  • 1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
  • 1 handjevol groene olijven

Bereiden

Leg de citroen 5 minuten in een kommetje water om hem te ontzouten.

Roer in een pan de olie om met de knoflook, de koriander en wat zout. Roer er 1½ eetlepel water door.

Zet de pan op laag vuur en breng het mengsel tot net onder het kookpunt. Voeg de tuinbonen en het paprikapoeder toe. Kook de bonen 15-20 minuten.

Schep de bonen in een kom en garneer ze met reepjes ingelegde citroen en met de olijven.

Kookboek

Het recept 'Salade van verse tuinbonen' is afkomstig uit het kookboek...

De keuken van Marokko

Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui

Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, cous-cous, bijgerechten, desserts... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Tuinbonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!