![](/i/recepten/kookboeken/2009/de-keuken-van-marokko/salade-verse-tuinbonen-500.jpg)
Salade van verse tuinbonen
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 ingelegde citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 bosje koriander, fijngeknipt
- 1 kg verse tuinbonen (of 500 g tuinbonen uit de diepvries)
- 1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
- 1 handjevol groene olijven
Bereiden
Leg de citroen 5 minuten in een kommetje water om hem te ontzouten.
Roer in een pan de olie om met de knoflook, de koriander en wat zout. Roer er 1½ eetlepel water door.
Zet de pan op laag vuur en breng het mengsel tot net onder het kookpunt. Voeg de tuinbonen en het paprikapoeder toe. Kook de bonen 15-20 minuten.
Schep de bonen in een kom en garneer ze met reepjes ingelegde citroen en met de olijven.
Kookboek
Het recept 'Salade van verse tuinbonen' is afkomstig uit het kookboek...
![](/i/books/2009/cover-de-keuken-van-marokko-kl.jpg)
De keuken van Marokko
Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui
Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, cous-cous, bijgerechten, desserts... lees verder
© Uitgeverij Terra