Roodlof met gemberbier, dragon en gamba's

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 12 grote gamba's, gepeld
  • 8 stronken roodlof
  • 200 ml gemberbier
  • 1 citroen, het sap en de rasp
  • 5 takken dragon (liefst Mexicaanse), de blaadjes
  • zoutflakes, ter garnering
  • zonnebloemolie, om in te bakken

Bereiden

Verwarm een koekenpan goed voor. Bak de gamba's in een klein beetje zonnebloemolie. Haal ze uit de pan en houd ze warm tot het serveren.

Snijd de lof in de lengte doormidden. Bak ze in dezelfde pan en de gebruikte olie. Als de randjes beginnen te kleuren blus je de lof af met het gemberbier en het sap en de rasp van de citroen. Snijd de blaadjes dragon grof. Als het vocht bijna verdampt is, meng je de lof met de dragon.

Leg de gamba's op de lof in een voorverwarmd bord, garneer met grove zoutflakes en serveer direct.

Alternatieven

Langoustine, kreeft of een mooi stevig visje als zeeduivel.

Kookboek

Het recept 'Roodlof met gemberbier, dragon en gamba's' is afkomstig uit het kookboek...

De kracht van kruiden

Peter Lute

In 'De kracht van kruiden' ontleedt chef-kok Peter Lute smaak en geur aan de hand van zijn favoriete kruiden en specerijen. Aan de hand van 60 recepten... lees verder

© Carrera Uitgevers. Beeld: Remko Kraaijeveld

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Witlof recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!