![](/i/recepten/kookboeken/2011/heerlijke-broodhapjes/chutney-tomaat-appel-gember-500.jpg)
Chutney met tomaat, appel en gember
- 1 portie
- 75 min
- waardering 7,5
- Sauzen / dips
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 tomaten, zaadjes verwijderd en in grote blokjes gesneden
- 2 groene appels, in blokjes
- 10 g verse gember, fijngeraspt
- 50 g suiker
- 2 eetlepels wittewijnazijn
Bereiden
Fruit de ui in de olijfolie tot de ui glazig is geworden.
Schep er de tomaten, appels en gember door en laat nog 5 minuten bakken.
Voeg de suiker toe en laat karameliseren. Breng op smaak met de azijn.
Schep er een snufje cayennepeper door en laat 1 uur zachtjes sudderen op laag vuur.
Je kunt de chutney 15 dagen in de koelkast bewaren.
Kookboek
Het recept 'Chutney met tomaat, appel en gember' is afkomstig uit het kookboek...
![](/i/books/2011/cover-heerlijke-broodhapjes-kl.jpg)
Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches
Marie-Pierre Morel
In 'Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches' gaan heerlijk landelijk brood of speltbrood, notenbrood of meergranen... lees verder
© Good Cook