Jam van bramen en rabarber

  • 6 potten jam
  • 35 min
  • waardering 8,5
  • Overig
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g bramen
  • 600 g rabarber (ca. 500 g schoongemaakt)
  • 700 g suiker
  • sap van 1 citroen

Bereiden

Spoel de bramen af. Was de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes.

Meng de bramen in een jampan met de rabarber, suiker en het citroensap. Verwarm al roerend op laag vuur tot de suiker is opgelost.

Breng aan de kook en laat op hoog vuur onder regelmatig roeren 15 minuten koken (tijdens het koken vormt zich schuim).

Neem als de jam genoeg gestold is de pan van het vuur. Test: zet een schoteltje 5 minuten in de koelkast, schep een lepeltje jam uit de pan op het koude schoteltje; als de jam direct stolt, is de jam klaar, kook de jam anders nog wat langer door.

Schep het schuim dat zich heeft gevormd af met een schuimspaan.

Vul de potten zo snel mogelijk.

Extra benodigd

6 jampotten

Kookboek

Het recept 'Jam van bramen en rabarber' is afkomstig uit het kookboek...

Zelf jam maken

Lise Bienamié & Sabrina Delattre

Lise Bienamié & Sabrina Delattre geven in 'Zelf jam maken' een beschrijving van 50 vruchten met tips hoe je ze het beste kunt kiezen en bereiden. Daarna volgen 110 recepten voor heel klassieke jams tot iets spannender creaties... lees verder

© Forte Culinair

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Jam recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!