
Jam van vijgen en sinaasappel
- 6 potten jam
- 35 min
- waardering 8,5
- Overig
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 600 g rijpe maar stevige zwarte vijgen
- 2 onbehandelde sinaasappels
- 650 g suiker
- sap van 1 kleine citroen
Bereiden
Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in vieren.
Was de sinaasappels en snijd de kontjes eraf. Snijd de vruchten in heel dunne plakjes en snijd die weer in vieren.
Meng de vijgen in een jampan met de sinaasappels, de suiker en het citroensap. Verwarm al roerend op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Breng aan de kook en laat op hoog vuur onder regelmatig roeren 10 minuten koken (tijdens het koken vormt zich schuim).
Neem als de jam genoeg gestold is de pan van het vuur. Test: zet een schoteltje 5 minuten in de koelkast, schep een lepeltje jam uit de pan op het koude schoteltje; als de jam direct stolt, is de jam klaar, kook de jam anders nog wat langer door.
Schep het schuim dat zich heeft gevormd af met een schuimspaan.
Vul de potten zo snel mogelijk.
Extra benodigd
6 jampotten
Kookboek
Het recept 'Jam van vijgen en sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...

Zelf jam maken
Lise Bienamié & Sabrina Delattre
Lise Bienamié & Sabrina Delattre geven in 'Zelf jam maken' een beschrijving van 50 vruchten met tips hoe je ze het beste kunt kiezen en bereiden. Daarna volgen 110 recepten voor heel klassieke jams tot iets spannender creaties... lees verder
© Forte Culinair