Kalkoenrolletjes met bacon en ricotta

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 4 kalkoenfilets
  • 250 g ricotta of hüttenkäse
  • 1 bosje verse basilicum, fijngehakt
  • 4 tot 5 zongedroogde tomaten, in dunnen reepjes
  • 8 plakken bacon of pancetta
  • 1 kg verse spinazie
  • voor de saus
  • 2 kleine bakjes losgeklopte natuuryoghurt
  • 2 eetlepels verse roomkaas (bv St Môret)
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 theelepel Savora mosterd of Coleman’s mosterd
  • ½ bosje verse basilicum, fijngehakt
  • ½ bosje bieslook of dragon, fijngehakt
  • een snufje gemalen komijn
  • voor de bouillon
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • ½ bosje verse tijm

Bereiden

Vul voor de bouillon 2 pannen van dezelfde doorsnee als de stoommanden tot ongeveer de helft met water. Verkruimel een half bouillonblokje en de helft van de tijm in elke pan. Breng aan de kook terwijl je de stoommanden voorbereidt.

Leg de kalkoenfilets tussen 2 vellen plasticfolie op een werkvlak. Plet de filets met de gladde kant van een vleeshamer of de bodem van een zware pan. Bestrooi de dunne plakken filet met zout en peper.

Meng in een kom de ricotta met de fijngehakte verse basilicum en julienne gesneden gedroogde tomaten. Breng op smaak met zout en peper.

Leg 2 plakken bacon op een vel plasticfolie. Leg er 1 geplette gevogeltefilet op. Smeer er een deel van het ricottamengsel over. Rol de filets op in de plasticfolie, zodat ze luchtdicht afgesloten zijn.

Verdeel de spinazie over 4 stoommanden. Leg 1 opgerolde gevogeltefilet in elk mandje. Stapel de manden op elkaar en zet boven de kokende bouillon in de pannen. Dek de bovenste mand af en laat de manden ongeveer 15 minuten stomen.

Meng voor de saus in een kom de yoghurt met de roomkaas, crème fraîche en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Schep de basilicum en het bieslook door de saus. Voeg het snufje komijn toe. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.

Neem de kalkoenrolletjes uit de plasticfolie en snijd ze doormidden. Dien ze direct in de mandjes op en geef er de yoghurtsaus met tuinkruiden bij.

Extra benodigd

4 stoommandjes, plasticfolie

Variatietip

Gebruik kipfilet in plaats van kalkoenfilet.

Kookboek

Het recept 'Kalkoenrolletjes met bacon en ricotta' is afkomstig uit het kookboek...

Stomen, mandjes vol smaak

Sandra Mahut

Een heerlijke verzameling individuele stoommandjes, om zo op tafel te zetten en als bord te gebruiken. Zet gewoon uw ingrediënten klaar, combineer... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Kalkoen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!