Knapperige kippenvleugels met vijfkruidenpoeder

  • 4 personen
  • 55 min
  • waardering 7,8
  • Hapje
  • Chinees
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 500 g kippenvleugels, de tippen verwijderd, de twee delen losgemaakt (zie tip onderaan het recept)
  • ½ eetlepel plantaardige olie
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er een rooster op.

Meng de kippenvleugels met de olie en ¼ eetlepel zout en zorg ervoor dat het zout gelijkmatig is verdeeld over de vleugels. Leg de vleugels op het rooster, maar zo dat ze elkaar niet raken.

Bak de vleugels 45 tot 50 minuten in de oven tot ze gaar en knapperig zijn. Draai ze halverwege de baktijd om.

Leg ze in een grote kom en bestrooi met het vijfkruidenpoeder. Schud tot alle vleugels gelijkmatig zijn bedekt. Het vel van de kip zal tijdens het afkoelen nog knapperiger worden.

Extra benodigd

Bakpapier

Tip

Een kippenvleugel bestaat uit twee delen, een dun, 'plat' deel tussen de vleugeltip en het ellebooggewricht, en een dik deel, het boutje, tussen het elleboog- en het schoudergewricht.

Opmerking

'Deze overheerlijke kippenvleugels verwennen alle vijf zintuigen. Ze smaken geweldig, verleiden je met hun heerlijke geuren, moedigen je aan om ze te pakken, je ziet al dat ze knapperig zijn nog voor je je tanden erin hebt gezet en je oren genieten van het gepruttel terwijl de vleugels in de oven bakken. Ontdek of je al een echte pro met eetstokjes bent door het vlees alleen met je tanden en eetstokjes van de botjes te halen!' - Amy & Julie Zhang

Kookboek

Het recept 'Knapperige kippenvleugels met vijfkruidenpoeder' is afkomstig uit het kookboek...

The Dumpling Sisters

Amy & Julie Zhang

The Dumpling Sisters, Amy en Julie Zhang, zijn opgegroeid in de rollende keuken van hun ouders, die wekelijks vanuit de auto op de markt hun Chinese familie... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Kippenvleugels recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!