Zoetzure kippenvleugels

  • 20 stuks
  • 40 min
  • waardering 7,3
  • Hapje
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 20 kippenvleugels
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel lichtbruine suiker
  • 1 koffielepel paprikapoeder

Voorbereiden

Doe de kippenvleugels in een plastic zak.

Meng de azijn met de olijfolie, de suiker, het paprikapoeder, een snufje zout en peper. Doe de marinade bij de kippenvleugels en laat een nacht marineren.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Haal de kippenvleugels uit de zak en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet ze 30 minuten in de oven en draai ze regelmatig om. Bestrijk regelmatig met de resterende marinade.

Haal de vleugels uit de oven, bestrijk nog een keer met marinade en serveer warm

Kookboek

Het recept 'Zoetzure kippenvleugels' is afkomstig uit het kookboek...

Hapjes om van te genieten

diverse auteurs

Feestjes, cocktailparty's en recepties zijn de ideale gelegenheden om je te ontspannen en gezellig bij te praten met vrienden, collega's of familie. En bij een feestje... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Kippenvleugels recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!