Kippensoep met asperges

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 800 ml kippenbouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 takje peterselie
  • 1 takje dragon
  • 1 takje dille
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g groene asperges, in stukjes van 4 cm
  • 55 g vermicelli
  • 350 g mager gekookt kippenvlees, in kleine stukjes
  • 1 kleine prei, in dunne reepjes

Bereiden

Breng de kippenbouillon en de wijn in een grote pan aan de kook. Was de kruiden en bind ze samen met keukengaren. Doe het knoflookteentje in de pan met de kruiden, asperges en vermicelli. Laat met gesloten deksel 5 minuten zachtjes koken. Roer het kippenvlees erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 3-4 minuten zachtjes koken tot alles door en door heet is. Haal de kruiden en de knoflook uit de pan en gooi ze weg. Schep de soep in verwarmde kommen en bestrooi met de preireepjes.

Extra benodigd

Keukengaren

Bron

Het recept 'Kippensoep met asperges' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marjolein. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!