Escabeche van rode mul

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 kleine gele courgette
  • 1 kleine groene courgette
  • 1 kleine venkelknol
  • 100 g radijs
  • 1 kleine wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 500 ml Florida Grapefruitsap
  • klein bosje basilicum, fijngehakt
  • klein bosje koriander, fijngehakt
  • 500 g rode mulfilet
  • voor de marinade
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml wittewijnazijn
  • 10 ml limoensap
  • 100 ml olijfolie
  • 1 laurierblad

Bereiden

Snijd de courgettes, venkel, radijs, wortel en selderij fijn (gebruik een mandoline als je die hebt).

Verwarm het grapefruitsap tot tegen het kookpunt en giet het over de groenten, het basilicum en het grootste gedeelte van de koriander. Laat het geheel afkoelen.

Meng de ingrediënten voor de marinade. Verwarm de marinade tot tegen het kookpunt en laat 10 minuten pruttelen.

Snijd de rode mul in 3 cm dikke stukken en bak ze in een hete pan met de huid naar beneden. Draai ze na een paar minuten om en giet vervolgens de marinade eroverheen. Draait het vuur uit en laat de mul afkoelen in de marinade.

Giet de groenten af en leg de vis op de groenten. Schep er wat grapefruitsap en wat marinade over en garneer met de achtergehouden koriander.

Bron

Het recept 'Escabeche van rode mul' wordt je aangeboden door Florida Grapefruit

Waardeer dit recept (1 stem)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!