Griekse salade met zilvervliesrijst

  • 2 personen
  • 35 min
  • waardering 6,9
  • Hoofdgerecht
  • Grieks
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g Silvo zilvervliesrijst
  • ½ komkommer
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel ansjovisboter (tube)
  • 1 theelepel Silvo Oregano
  • 1 theelepel kappertjes
  • 2 vleestomaten, in 8 partjes
  • 125 g feta, in blokjes
  • 6 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 2 sjalotjes, in ringetjes
  • Silvo 4-Seizoenen peper

Bereiden

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.

Schil de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in 1 cm dikke plakjes.

Roer in een schaal de olijfolie, azijn, knoflook, ansjovisboter, oregano en kappertjes door elkaar.

Schep de rijst, tomaten, komkommer, feta, olijven, en sjalotjes door de saus en maal er royaal 4-Seizoenen peper over.

Schep de salade om en zet hem een half uur in de koelkast om de smaken goed op elkaar in te laten werken.

Bron

Het recept 'Griekse salade met zilvervliesrijst' wordt je aangeboden door Silvo

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!